PrimaLuna
  Går for å være verdens mest driftsikre rørforsterkere
i sin prisklasse
   
  Test av DiaLogue Premium forsterker i Watt. Klikk her!
Test av ProLogue Premium CD-spiller i Watt. Klikk her!
Spørsmål om PrimaLuna kan du sende ved å klikke her!
Forhandlere for PrimaLuna finner du ved å klikke her!
1
 

topp_mobdell
Supertest i amerikanske Stereophile! Klikk her!

PrimaLuna

PrislisteForside PrimaLuna
 
1
 
 

DiaLogue Premium HP integrert rørforsterker

HP står for High Power.
Fjernkontroll og utgang for hodetelefoner, subwoofer og en HT bypass.
"The new headphone amp may be the best you ever heard. Why? It´s running from all the power tubes!"

   
  DiaLogue Premium HP er betegnelsen på den nye toppserien til PrimaLuna. Foreløpig består serien av den integrerte forsterkeren du ser på bildet her - og en effektforsterker. Effektforsterkeren kan kobles om til å bli en monoblokk med dobbel ytelse, bare ved å slå over en bryter på baksiden av forsterkeren. Les mer om DiaLogue Premium HP og de andre seriene til PrimaLuna, ved å klikke på linkene til venstre for bildet her.
   
  Alle forsterkere og CD-spillere leveres med fronter i SILVER eller SORT
   
 

Vi er norsk importør av PrimaLuna

Norsk Hi-Fi Center har forhandlet PrimaLuna siden 2006, men er nå, sammen med AUDIOAKTØREN, godkjent som fullverdig importør av PrimaLuna i Norge.

Ingen rørforsterkere i prisklassen mellom kr 10.000,- og kr 50.000,- har fått så mange utmerkelser og topptester over hele verden, de siste 10 år, som forsterkerne til PrimaLuna. Særlig i USA, hvor noen av verdens beste High-End rørforsterkere produseres, har selve "Bibelen" for analog-frelste, The Absolute Sound, gitt PrimaLuna gode tester. Det samme gjelder, verdens mest kjente Hi-Fi magasin, Stereophile. De amerikanske skribentene har særlig vært forbauset over at det er mulig å produsere rørforsterkere med SÅ høy kvalitet til en SÅ gunstig pris.

Finnes det noen forklaring på dette? Ja, kanskje. PrimaLuna er et nederlandsk merke, men produksjonen foregår i Kina. Jeg har hatt mange dårlige erfaringer med rørforsterkere som har vært produsert i Kina. For det første har lyden vært litt annerledes enn fra gode europeiske og amerikanse rørforsterkere. For det andre har det vært mange teknikse problemer - og jeg har vel hatt inntrykk av at kineserne har vært mest opptatt av å selge store volum til lav pris - og ikke vært like opptatt av service og oppfølging av sine kunder. Derfor har jeg fundert mye på hvorfor PrimaLuna har lykkes. For jeg begynte å selge PrimaLuna i 2006 - og har fått erfare at det nærmest aldri er feil på deres forsterkere.

Svaret kan ligge i at forsterkerene konstueres av Herman van den Dungen i Nederland. Du kjenner sikker til at Nederland har lange tradisjoner med handel mellom Det Fjerne Østen og Europa. Nederlenderne var tidlig ute med å bygge skip som egnet seg for frakt av gods over så store avstander. Rotterdam ble en sentral havneby i Europa. Det vsier seg ofte at gode og sterke tradisjoner kan være nyttige når det gjelder produksjon og salg av tekniksk kompliserte produkter. Når det gjelder forståelse av teknisk kvalitet og driftsikkerhet, er min erfaring, at nederlenderne har noe til felles med sine naboer i øst, tyskerne.

For meg kan det se ut til at Herman van den Dungen og PrimaLuna har hatt en langt bedre kontroll enn andre, med hvordan produksjonen av deres forsterkere foregår i Kina.

Mange foretrekker lyden fra rørforsterkere, men er redd for at det er for mye plunder med slike forsterkere. Er du en av dem, bør du kjøpe en PrimaLuna, da deres forsterkere går for å være de mest driftsikre rørforsterne i sin prisklasse. De har fått mye skryt for sin autobias, særlig i Stereophile og The Absolute Sound. Med en så god autobias blir lyden bedre, rørene varer lenger - og du trenger ikke å justere noe som helst selv.

Når det gjelder lydkvaliteten, er det som nvent tidligere, ingen rørforsterkere i prisklassen mellom kr 10.000,- og 50.000,- som har fått så mange utmerkelser og topptester. Når du benytter deg av linkene på denne siden, til de forskjellige modellene fra PrimaLuna, vil du også finne noen av de mest kjente testene, som du bør lese.

Du kjenner kanskje til noen av de gamle modellene til PrimaLuna, slike som ProLogue One, ProLogue Two, eller DiaLogue One og DiaLogue six. Alle disse modellene, nummerert med tall, produsers ikke lenger. De er erstatet av en nye generasjon rørforsterkere, som både har bedre lyd og bedre tekniske løsninger.

 

PrimaLuna har nå fire serier:

ProLogue Classic består av en integrert forsterker og en CD-spiller.

ProLogue Premium består av en integrert forsterker, en forforsterker og en effektforsterker, som kan kobles om til å bli en monoblokk - samt en CD-spiller. På effektforsterkeren kan du slå over en bryter, dersom du ønsker å bruke den som en monoblokk, med dobbelt så mye krefter. Du kan altså først kjøpe en effektforsterker som som du bruker som en stereoforsterkerer. Senere kan du kjøpe en til og bruke dem som monoblokker.

DiaLogue Premium består av en integrert forsterker, en forforsterker - og en effektforsterker, som kan kobles om til å fungere som en monoblokk.

DiaLogue Premium HP er helt ny og består av en integrert forsterker - og en effektforsterker, som kan kobles om til å fungere som en monoblokk.

Om du nå er klar for å lese mer om de forskjellige modellene, kan du klikke på linkene, som du finner øverst til venstre på denne siden.

Hallvar M. Rostad
Salgssjef
AUDIO AKTØREN
NN / Norsk Hi-Fi Center