DiaLogue Premium HP
1
 

 

topp_mobdellSupertest i amerikanske Stereophile! Klikk her!

primaluna

PrislisteForside PrimaLuna
 
1
 
 

DiaLogue Premium HP integrert forsterker
Fjernkontroll og uttak for hodetelefoner, subwoofer og en HT bypass.

 

 

  HP står for High Power. Da dette er en integrert rørforsterker som kan yte helt opp til 2x85 w. Det mest oppsiktsvekkende med denne forsterkeren er likevel, at den samtidig kanskje er den beste hodetelefonforsterkeren du noen sinne har hørt. Dette er et utdrag fra en av de første testene:
"The new headphone amp may be the best you ever heard. Why? It´s running from all the power tubes!"
   
  DiaLogue Premium HP har 6 stk. små 12AU7 rør og 8 stk. EL34 rør. Med EL34 er ytelsen på 2x70 w.
Men på denne forsterkeren kan du også bruke KT88 rør og KT120 rør. Dersom du velger å bruke en av disse rørtypene, er det bare å slå over en bryter, som sitter på høyre side av forsterkeren.

Med 8 stk. KT88 vil ytelsen være på 2x73 w.

Med 8 stk. KT 120 vil ytelsen være på 2x85 w.
KT120 er kanskje mest kjent fordi Audio Research har hatt suksess med å benytte disse rørene.

Dersom du har begrenset erfaring med rørforsterkere vil jeg nevne, at EL34, for eksempel, finnes i en mengde utgaver. Fra forskjellige produsenter, rundt om i verden. Så to ulike fabrikat kan ha forskjellige
egenskaper. Både når det gjelder driftsikkerhet og lyd. Med en DiaLogue Premium HP vil du altså ikke være bundet til å bruke samme rørtype for bestandig.

En flott fjernkontroll følger med - og med den kan du koble om til triodedrift. Da vil du antakelig synes at lyden blir enda bedre, men ytelsen blir laverere. Med EL34, 2x40 w. KT88, 2x42 w. KT120, 2x45 w.

Mange sier at de lenge har hatt lyst på en rørforsterker, men at de er skeptisk til hvor driftsikker en slik type forsterker er. PrimaLuna er kjent for å være de mest driftsikre forsterkerne i prisklassen mellom
kr 10.000,- og 50.000,- En av de største forhandlerne av rør og rørforsterkere i USA, Upscale Audio, har flere ganger hevdet at PrimaLuna er i en særstilling når det gjelder driftsikkerhet. De har forhandlet
flere av de mest kejent merkekene - og hevder faktisk at Prima Luna har vært de suverent mest driftsikre rørforsterkerene de har solgt. Uansett pris.

Dette er også min erfaring. Jeg har holdt på med PrimaLuna siden 2006 - og frem til nå har det bare vært en forsterker som har krevet en større reparasjon.

Jeg har lest en mengde tester av PrimaLuna. Særlig i de amerikanske bladene, Stereophile og The Absolute Sound, har det vært skrevet mye om den imponerende byggekvaliteten til PrimaLuna.
I USA forsår de ikke hvordan det er mulig å produsere forsterkere av SÅ høy kvalitet til de prisene PrimaLuna operer med.

Jeg har stor respekt for de beste amerikanske merkene og tyske Audio Valve. Men det som er så bra med PrimaLuna er, at mange fler kan ha råd til å kjøpe rørforsterkere, som lydmessig er nesten på
samme nivå, samtidig som de kanskje er ENDA BEDRE på driftssikkerhet.

Ja, PrimaLuna fortjener virkelig å bli sammenlignet med de store High-End merkene, for ingen har fått flere topptester og utmerkelser, helt fra år 2004, som nettopp PrimaLuna. Dette var grunnen til at jeg
ville begynne å forhandle dette merket i 2006. Da var jeg lei av å selge andre rørforsterkerer, som det stadig var tekniske problemer med. Siden da har jeg bare vært importør for tyske Audio Valve og PrimaLuna.

Jeg tror at suksessen til PrimaLuna skyldes at disse forsterkerne konstrueres i Nederland, støttet av folk som tidligere har jobbet for sveitsiske Goldmund og franske Jadis. Samtidig som de produseres
i Kina, til lave kostnader. Jeg har hatt mange dårlge erfaringer med rørforsterkere som har vært produsert i Kina. Både lydmessig og på kvalitet og service. Men det ser ut til at nederlenderne har vært i stand til å bygge opp produksjonslinjen i Kina på en bedre måte enn andre. Historisk sett er det ingen i Europa, som har hatt lenger erfaring enn nederlenderne, med å ha handelsforbindelser med Kina.

Jeg har de site 17 år holdt på med å teste lydkvaliteten på forskjellige Hi-Fi produkter. I dag er jeg så imponert over den nye PrimaLuna DiaLogue premium HP, at jeg håper du vil ta deg tid til å besøke oss for å lytte på denne, aller nyeste røforsterkeren fra dette kvalitetsmerket!

Hallvar M. Rostad
Salgssjef
AUDIOAKTØREN
   
  dialogueHP
  DiaLogue Premium HP effektforsterker
 

Rør: 6 stk. 12AU7 og 8 stk. EL34
Ytelse: 2x72 w
Ved bare å slå over en bryter, kan du bruke KT88 (2x72 w) eller KT120 (2x85 w)
I triodekobling er ytelsen henholdsvis 2x42 w, 2x42 w og 2x45 w

   
   
  monoblokker
 

DiaLogue Premium monoblokker

 

Rør pr. monoblokk: 6 stk. 12AU7 og 8 stk. EL34
Ytelse: 148 w
Ved bare å slå over en bryter, kan du bruke KT88 (148 w) eller KT120 (175 w)
I triodekobling er ytelsen henholdsvis 85 w, 89 w og 94 w

   
 

Monoblokkene egner seg særlig godt for elektrostater.